Ogórki konserwowe
Na 1 litr wody 3 dkg soli i 1 łyżkę ok pół szklanki 6% octu lub ¾ cukier Gorącą zalewą napełnić słoje zamknąć past...
Na 1 litr wody 3 dkg soli i 1 łyżkę ok pół szklanki 6% octu lub ¾ cukier Gorącą zalewą napełnić słoje zamknąć past...
Posolić zostawić na dobę. Zalewa 3 szkl. wody 1 szkl. octu 1 szkl cukru Do gotowania wsypać ogórki zagotować...
3 kg ogórków ½ l wody ¾ szkl octu 1 szkl cukru 2 łyżki soli 5 łyżeczek musztardy sarepskiej Do słoika gorczyca,...
5 l zalewy 3 l wody 1 kg cukru ¾ szkl soli ½ l octu 10% Ogórki poszatkować jak na mizerie. Do słoika –...