Promocja książki kulinarnej „Kuchnia pogranicza nie ogranicza. Przepisy z Gostycyna i okolicy” Niezmiernie nam miło zaprosić wszystkich na promocję książki kulinarnej „Kuchnia pogranicza nie ogranicza. Przepisy z Gostycyna i okolicy”. W publikacji, w pierwszej części, znajdują się przepisy tradycyjne wybrane przez jury w konkursie „Wysznufrane z kajetu”. W drugiej części są nowe receptury, które wzięły udział w konkursie „Kolewrotne smaki”. Książka została opatrzona wstępem o tradycjach kulinarnych Gminy Gostycyn autorstwa doktora Marka Sassa, historyka, regionalisty, dyrektora Szkoły Podstawowej w Gostycynie. Na promocji wykład wygłosi Maria Ollick – regionalistka, prezeska Borowiackiego Towarzystwa Kultury.
W załączeniu okładka nowej publikacji, wydanej z projektu „Kuchnia pogranicza nie ogranicza” dofinansowanego ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach programu Narodowego Centrum Kultury „EtnoPolska 2021”.
Promocji towarzyszy wystawa starych przepiśników i dawnych sprzętów kuchennych oraz konkurs „Sielskie smaki” na najlepsze lokalne danie/wyrób/produkt.
Zapraszamy 15 października 2021 r. (piątek) na godz. 17:00 do biblioteki.
Klaudia Kwasigroch-Hoppe
Niezmiernie nam miło zaprosić wszystkich na promocję książki kulinarnej „Kuchnia pogranicza nie ogranicza. Przepisy z Gostycyna i okolicy”. W publikacji, w pierwszej części, znajdują się przepisy tradycyjne wybrane przez jury w konkursie „Wysznufrane z kajetu”. W drugiej części są nowe receptury, które wzięły udział w konkursie „Kolewrotne smaki”. Książka została opatrzona wstępem o tradycjach kulinarnych Gminy Gostycyn autorstwa doktora Marka Sassa, historyka, regionalisty, dyrektora Szkoły Podstawowej w Gostycynie. Na promocji wykład wygłosi Maria Ollick – regionalistka, prezeska Borowiackiego Towarzystwa Kultury.
W załączeniu okładka nowej publikacji, wydanej z projektu „Kuchnia pogranicza nie ogranicza” dofinansowanego ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach programu Narodowego Centrum Kultury „EtnoPolska 2021”.
Promocji towarzyszy wystawa starych przepiśników i dawnych sprzętów kuchennych oraz konkurs „Sielskie smaki” na najlepsze lokalne danie/wyrób/produkt.
Zapraszamy 15 października 2021 r. (piątek) na godz. 17:00 do biblioteki.
Klaudia Kwasigroch-Hoppe