Sernik 1 ½ kg twarogu
8 jaj (białka oddzielnie)
3 pełne łyżki kartoflanki
2 ½ szklanki cukru
1 ½ k. margaryny
rodzynki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać żółtka, kartoflankę, twaróg i ubitą pianę z białek, olejek, rodzynki.
Piec 55 minut 170-175 st.
Spód:
1 jajo
¼ k. margaryny
mąka
cukier
proszek
Hanna Fortuńska
1 ½ kg twarogu
8 jaj (białka oddzielnie)
3 pełne łyżki kartoflanki
2 ½ szklanki cukru
1 ½ k. margaryny
rodzynki
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać żółtka, kartoflankę, twaróg i ubitą pianę z białek, olejek, rodzynki.
Piec 55 minut 170-175 st.
Spód:
1 jajo
¼ k. margaryny
mąka
cukier
proszek
Hanna Fortuńska