Sałatka z tuńczyka 2 woreczki ryżu (ugotowane i ostudzone)
5 ogórków kiszonych – pokrojone w kostkę
4 jaja ugotowane na twardo i posiekane
1 cebula pokrojona w kostkę
1 p. tuńczyka w sosie własnym
majonez
ketchup
sól, pieprz
Warstwy: ogórki kiszone, ½ woreczka ryżu rozłożona na ogórki, posolić, popieprzyć, ketchup rozsmarować na ryżu, warstwa cebuli, ½ woreczka ryżu posolić, popieprzyć, majonez rozsmarować na ryżu, 4 jaja, ½ woreczka ryżu, sól, pieprz, majonez na ryżu, odsączony tuńczyk, ½ woreczka ryżu, sól, pieprz, na wierzch ketchup.
Bożena Ogrzewalska
2 woreczki ryżu (ugotowane i ostudzone)
5 ogórków kiszonych – pokrojone w kostkę
4 jaja ugotowane na twardo i posiekane
1 cebula pokrojona w kostkę
1 p. tuńczyka w sosie własnym
majonez
ketchup
sól, pieprz
Warstwy: ogórki kiszone, ½ woreczka ryżu rozłożona na ogórki, posolić, popieprzyć, ketchup rozsmarować na ryżu, warstwa cebuli, ½ woreczka ryżu posolić, popieprzyć, majonez rozsmarować na ryżu, 4 jaja, ½ woreczka ryżu, sól, pieprz, majonez na ryżu, odsączony tuńczyk, ½ woreczka ryżu, sól, pieprz, na wierzch ketchup.
Bożena Ogrzewalska