Placek z wiórkami (wiórkowiec) 4 jaja
1 ¼ szkl. cukru
1 szklanka z czubkiem mąki
1 szklanka kartoflanki
6 łyżek wody
1,5 łyżeczki proszku
cukier waniliowy
Ubić na parze.
4 białka
1 szklanka cukru
20 dkg wiórków kokosowych
Białka ubić, na koniec dodać cukier. Rozmieszać i wsypać wiórki – rozmieszać i upiec.
Krem: 1 budyń śmietankowy
0,5 l mleka
1 szklanka cukru
Budyń ugotować, wystudzić.
4 żółtka
1 k. palmy
Budyń rozetrzeć z 1 k. palmy i żółtkami.
Hanna Fortuńska
4 jaja
1 ¼ szkl. cukru
1 szklanka z czubkiem mąki
1 szklanka kartoflanki
6 łyżek wody
1,5 łyżeczki proszku
cukier waniliowy
Ubić na parze.
4 białka
1 szklanka cukru
20 dkg wiórków kokosowych
Białka ubić, na koniec dodać cukier. Rozmieszać i wsypać wiórki – rozmieszać i upiec.
Krem: 1 budyń śmietankowy
0,5 l mleka
1 szklanka cukru
Budyń ugotować, wystudzić.
4 żółtka
1 k. palmy
Budyń rozetrzeć z 1 k. palmy i żółtkami.
Hanna Fortuńska