Ogórki nadziewane jajkami i rzodkiewką Przygotować ogórki do nadziewania (ogórki nadziewane sałatką z raków). Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać i rzodkiewkę, opłukać, odciąć korzonki, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kilka rzodkiewek odłożyć. Jaja, rzodkiewkę, śmietanę, koperek i szczypiorek siekamy, połączyć razem, osolić do smaku.
Wydrążone ogórki napełnić sałatką z rzodkiewek, na wierzchu przybrać talarkami lub różyczkami z rzodkiewki.
Ułożyć na szklanej tacy na liściach zielonej sałaty, w ten sam sposób można napełnić innymi surówkami z innych warzyw.
Władysława Charużyk
Przygotować ogórki do nadziewania (ogórki nadziewane sałatką z raków). Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać i rzodkiewkę, opłukać, odciąć korzonki, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kilka rzodkiewek odłożyć. Jaja, rzodkiewkę, śmietanę, koperek i szczypiorek siekamy, połączyć razem, osolić do smaku.
Wydrążone ogórki napełnić sałatką z rzodkiewek, na wierzchu przybrać talarkami lub różyczkami z rzodkiewki.
Ułożyć na szklanej tacy na liściach zielonej sałaty, w ten sam sposób można napełnić innymi surówkami z innych warzyw.
Władysława Charużyk