Ciastka anyżowe 20 deka mąki
20 deka cukru
3 jajka
½ paczki anyżu
Wykonanie: Cukier i jajka ubić do miski 15 minut mieszać na zimno, 15 minut na gorąco na parze, następnie zdjęć i mieszać na zimno z mąką i anyżem. Kłaść na blachę małe kupeczki, mają stać w ciepłym miejscu 27 godz. Potem piec na wolnym ogniu.
Władysława Charużyk
20 deka mąki
20 deka cukru
3 jajka
½ paczki anyżu
Wykonanie: Cukier i jajka ubić do miski 15 minut mieszać na zimno, 15 minut na gorąco na parze, następnie zdjęć i mieszać na zimno z mąką i anyżem. Kłaść na blachę małe kupeczki, mają stać w ciepłym miejscu 27 godz. Potem piec na wolnym ogniu.
Władysława Charużyk