Zupa z brukwi mięso gęsina
włoszczyzna
brukiew
ziemniaki
cząber, majeranek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotować do miękkości, mięso obrać i pokroić.
Brukiew (zetrzeć na tarce)
Gotować dalej wywar z brukwią, po 15 minutach dodać ziemniaki, jeżeli będą już miękkie dodajemy pokrojone mięso, przyprawiamy do smaku gotujemy jeszcze chwilę. Dodatki można dodać śmietanę lub kluski kładzione.
Krystyna Górna
mięso gęsina
włoszczyzna
brukiew
ziemniaki
cząber, majeranek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotować do miękkości, mięso obrać i pokroić.
Brukiew (zetrzeć na tarce)
Gotować dalej wywar z brukwią, po 15 minutach dodać ziemniaki, jeżeli będą już miękkie dodajemy pokrojone mięso, przyprawiamy do smaku gotujemy jeszcze chwilę. Dodatki można dodać śmietanę lub kluski kładzione.
Krystyna Górna