Złota rosa 3 szkl. mąki
3 żółtka
1 kos. margaryny
1 szkl. cukru
1 proszek mały
1 cukier waniliowy
Zagnieść i wyłożyć na blaszkę.
Masa:
1 kg zmielonego 2x twarogu
3 całe jajka
1 szkl cukru
1 budyń śmietankowy
sok z 1/2 cytryny
1 cukier waniliowy
½ szkl. oleju
2 szkl. mleka
Jajka ubić z cukrem, dołożyć twaróg, sok z cytryny, olej, cukier waniliowy. Dodać mleko i budyń. Dobrze wymieszać. Wlać na blaszkę.
Piec 45 min. Ubić pianę z pozostałych białek (3 szt.) i ½ szkl. cukru.
Pianę wyłożyć na upieczoną masę serową i piec kolejne 15 minut.
Anna Podgórska
3 szkl. mąki
3 żółtka
1 kos. margaryny
1 szkl. cukru
1 proszek mały
1 cukier waniliowy
Zagnieść i wyłożyć na blaszkę.
Masa:
1 kg zmielonego 2x twarogu
3 całe jajka
1 szkl cukru
1 budyń śmietankowy
sok z 1/2 cytryny
1 cukier waniliowy
½ szkl. oleju
2 szkl. mleka
Jajka ubić z cukrem, dołożyć twaróg, sok z cytryny, olej, cukier waniliowy. Dodać mleko i budyń. Dobrze wymieszać. Wlać na blaszkę.
Piec 45 min. Ubić pianę z pozostałych białek (3 szt.) i ½ szkl. cukru.
Pianę wyłożyć na upieczoną masę serową i piec kolejne 15 minut.
Anna Podgórska