Czekolada Składniki:
1 szkl. cukru
1 k. prawdziwego masła
½ szkl. mleka
1 i ½ szkl. mleka w proszku
2-3 łyżki kakao
Wykonanie:
Cukier, masło i mleko rozpuścić. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodawać porcjami mleko w proszku wymieszane z kakao. Dobrze wymieszać. Doprowadzić do zagotowania. Wylać do formy. Wystudzić. Schłodzić w lodówce.
Roma Giersz
Składniki:
1 szkl. cukru
1 k. prawdziwego masła
½ szkl. mleka
1 i ½ szkl. mleka w proszku
2-3 łyżki kakao
Wykonanie:
Cukier, masło i mleko rozpuścić. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodawać porcjami mleko w proszku wymieszane z kakao. Dobrze wymieszać. Doprowadzić do zagotowania. Wylać do formy. Wystudzić. Schłodzić w lodówce.
Roma Giersz