Sernik wiedeński 1 kg twarogu
400 gr cukru
200 gr margaryny
7 jaj i proszek do pieczenia
2 cukru waniliowe
1 szklanka gryziku
smak dowolny
Wykonanie
Twaróg przekręcić przez maszynkę żółtka utrzeć z cukrem na gęstą masę, białka ubić na pianę do żółtek dodać stopniowo twaróg i rozgrzany tłuszcz, na koniec dodać pianę z gryzkiem i lekko wymieszać piec około godziny.
Władysława Charużyk
1 kg twarogu
400 gr cukru
200 gr margaryny
7 jaj i proszek do pieczenia
2 cukru waniliowe
1 szklanka gryziku
smak dowolny
Wykonanie
Twaróg przekręcić przez maszynkę żółtka utrzeć z cukrem na gęstą masę, białka ubić na pianę do żółtek dodać stopniowo twaróg i rozgrzany tłuszcz, na koniec dodać pianę z gryzkiem i lekko wymieszać piec około godziny.
Władysława Charużyk