Sałatka z kartofli 20 deko kartofli
10 deko marchwi
5 deko selera
10 deko zielonej fasoli strączkowej
10 deko kiszonego ogórka
10 deko jabłek
10 deko groszku zielonego
5 deko grzybów w occie
dwa jaja gotowane na twardo
Produkty ugotować, pokroić, wymieszać z majonezem, posilić i popieprzyć do smaku.
Przepis pochodzi od Władysławy Charużyk – Książka kucharska, Pruszcz 1962.
20 deko kartofli
10 deko marchwi
5 deko selera
10 deko zielonej fasoli strączkowej
10 deko kiszonego ogórka
10 deko jabłek
10 deko groszku zielonego
5 deko grzybów w occie
dwa jaja gotowane na twardo
Produkty ugotować, pokroić, wymieszać z majonezem, posilić i popieprzyć do smaku.
Przepis pochodzi od Władysławy Charużyk – Książka kucharska, Pruszcz 1962.