Rogaliki ½ kg mąki
1 kostka margaryny
1 jajko
5 dkg drożdży
0,5 szklanki śmietany kwaśnej
1 łyżka cukru
szczypta soli
cukier wanilinowy
Drożdże zarobić z cukrem, gdy się rozpuszczą dodać do ciasta. Ciasto siekać na stolnicy. Po zarobieniu zostawić na 15-20 minut. Następnie wyciąć rogale, przełożyć marmoladą i dobrze polukrować.
Aleksandra Karnowska
½ kg mąki
1 kostka margaryny
1 jajko
5 dkg drożdży
0,5 szklanki śmietany kwaśnej
1 łyżka cukru
szczypta soli
cukier wanilinowy
Drożdże zarobić z cukrem, gdy się rozpuszczą dodać do ciasta. Ciasto siekać na stolnicy. Po zarobieniu zostawić na 15-20 minut. Następnie wyciąć rogale, przełożyć marmoladą i dobrze polukrować.
Aleksandra Karnowska