Makowiec drożdżowy 1 kg mąki
30 deka cukru
10 deka margaryny
3 jajka
½ litra mleka
5 deka drożdży
1 paczka cukru waniliowego skórka z jednej cytryny
Składki nadzienia
½ kg maku
30 deka cukru
1 olejek migdałowy
Aż się ruszy, po wyruszeniu zagnieść lekko i wywałkować na cienko i nakłaść maku i zrolować i piec 30-ci minut.
Władysława Charużyk
1 kg mąki
30 deka cukru
10 deka margaryny
3 jajka
½ litra mleka
5 deka drożdży
1 paczka cukru waniliowego skórka z jednej cytryny
Składki nadzienia
½ kg maku
30 deka cukru
1 olejek migdałowy
Aż się ruszy, po wyruszeniu zagnieść lekko i wywałkować na cienko i nakłaść maku i zrolować i piec 30-ci minut.
Władysława Charużyk