Gołąbki Obgotować kapustę w osolonej wodzie. Pomielić mięso, ugotować 1 szkl. ryżu w 2 szkl. wody z 1 łyżką tłuszczu i solą. Nie musi być zupełnie miękki.
Dodać do mięsa ryż, sól, pieprz, trochę magii i tartej bułki. Wymieszać i nakładać do kapusty.
Sos: 1/4 kostki palmy roztopić z czterema łyżkami mąki, chwilę posmażyć, wlać wodę od gotowania kapusty aż do pełnej patelni, dodać sól, pieprz, magii. Zalać tym sosem gołąbki i trochę pogotować.
Danuta Kwasigroch
Obgotować kapustę w osolonej wodzie. Pomielić mięso, ugotować 1 szkl. ryżu w 2 szkl. wody z 1 łyżką tłuszczu i solą. Nie musi być zupełnie miękki.
Dodać do mięsa ryż, sól, pieprz, trochę magii i tartej bułki. Wymieszać i nakładać do kapusty.
Sos: 1/4 kostki palmy roztopić z czterema łyżkami mąki, chwilę posmażyć, wlać wodę od gotowania kapusty aż do pełnej patelni, dodać sól, pieprz, magii. Zalać tym sosem gołąbki i trochę pogotować.
Danuta Kwasigroch