Blok czekoladowy/Chałwa ½ kg puder cukru
8 jaj
½ ceresu
10 deko kakao – albo 5 deko kakao
Puder cukier przesiać do miski i dodać kakao później dodać całe jajka, następnie roztopić tłuszcz do gorąca, tak że jak się leje do zimnej masy to masa musi syczeć ażeby się połączyć. Korytko wyłożyć pergaminowym papierem na dno nałożyć masy i nałożyć ciastek na przemian i zostawić do drugiego dnia.
Władysława Charużyk
½ kg puder cukru
8 jaj
½ ceresu
10 deko kakao – albo 5 deko kakao
Puder cukier przesiać do miski i dodać kakao później dodać całe jajka, następnie roztopić tłuszcz do gorąca, tak że jak się leje do zimnej masy to masa musi syczeć ażeby się połączyć. Korytko wyłożyć pergaminowym papierem na dno nałożyć masy i nałożyć ciastek na przemian i zostawić do drugiego dnia.
Władysława Charużyk