Andruty – torcik na prędce 1 paczka wafli
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
4 łyżeczki kakao
łyżka masła i cukier waniliowy
Mleko z cukrem i kakałem gotować na dużym ogniu, stale mieszając około pół godz. aż zacznie gęstnieć. Gdy masa będzie gęsta jak śmietana dodać masło i cukier waniliowy, gotować jeszcze 5 minut, odstawić z ognia aż masa bardziej zgęstnieje. Jeszcze ciepłą smarować wafle, składać tort.
Władysława Charużyk
1 paczka wafli
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
4 łyżeczki kakao
łyżka masła i cukier waniliowy
Mleko z cukrem i kakałem gotować na dużym ogniu, stale mieszając około pół godz. aż zacznie gęstnieć. Gdy masa będzie gęsta jak śmietana dodać masło i cukier waniliowy, gotować jeszcze 5 minut, odstawić z ognia aż masa bardziej zgęstnieje. Jeszcze ciepłą smarować wafle, składać tort.
Władysława Charużyk