Torcik makowy 1 kostka palmy
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 i 1/3 szklanki maku
olejek migdałowy 1 łyżeczka proszku
5 jaj i bakalie
Tłuszcz zetrzeć dodawać stopniowo żółtka, cukier, mąkę, mak (nie przekręcać) proszek bakalie.
Wymieszać na koniec ubitą pianę.
Piec ok. 1 godziny.
Aleksandra Karnowska
1 kostka palmy
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 i 1/3 szklanki maku
olejek migdałowy 1 łyżeczka proszku
5 jaj i bakalie
Tłuszcz zetrzeć dodawać stopniowo żółtka, cukier, mąkę, mak (nie przekręcać) proszek bakalie.
Wymieszać na koniec ubitą pianę.
Piec ok. 1 godziny.
Aleksandra Karnowska