Babka czekoladowa ½ kg mąki
35 deko cukru
25 deko masła
4 jajka
1 szklanka śmietany
1 paczka proszku
1 cukier waniliowy
puder cukier do posypania
Wykonanie
Masło utrzeć do białości dodać 35 deko cukru żółtka cukier waniliowy mąkę zmieszaną z proszkiem i śmietanę a w końcu pianę z białek, połowę ciasta białego zmieszać z kakałem i resztą cukru, nakładać ciasto wpierw białe potem czarne a w końcu znów białe piec 1 godz.
Władysława Charużyk
½ kg mąki
35 deko cukru
25 deko masła
4 jajka
1 szklanka śmietany
1 paczka proszku
1 cukier waniliowy
puder cukier do posypania
Wykonanie
Masło utrzeć do białości dodać 35 deko cukru żółtka cukier waniliowy mąkę zmieszaną z proszkiem i śmietanę a w końcu pianę z białek, połowę ciasta białego zmieszać z kakałem i resztą cukru, nakładać ciasto wpierw białe potem czarne a w końcu znów białe piec 1 godz.
Władysława Charużyk