Pierogi – rogaliki 4 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1 szkl. kwaśnej śmietany
ok 4-5 dag drożdży
Farsz do wyboru
2 żółtka
Drożdże rozkruszyć. Posypać łyżeczkę cukru niech się roztopią.
Wszystko posiekać i zrobić kulę włożyć do lodówki 1 godz. lub na noc.
Rozwałkować i robić pierogi lub rogale posmarować jajkiem posypać rodzynkami.
Aleksandra Karnowska
4 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1 szkl. kwaśnej śmietany
ok 4-5 dag drożdży
Farsz do wyboru
2 żółtka
Drożdże rozkruszyć. Posypać łyżeczkę cukru niech się roztopią.
Wszystko posiekać i zrobić kulę włożyć do lodówki 1 godz. lub na noc.
Rozwałkować i robić pierogi lub rogale posmarować jajkiem posypać rodzynkami.
Aleksandra Karnowska