Orzechowiec Spód:
2 szkl. mąki
½ szkl. cukru
10 dkg palmy
2 jaja
5 łyżek mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wierzch:
15 dkg tłuszczu
¾ szklanki cukru
4 łyżeczki mleka
1 paczka cukru wanilinowego
25 dkg orzechów
Wszystko, rozpuścić + orzechy gotować na wolnym ogniu.
Na ciasto piec 30 minut w temp. 180 st C.
Aleksandra Karnowska
Spód:
2 szkl. mąki
½ szkl. cukru
10 dkg palmy
2 jaja
5 łyżek mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wierzch:
15 dkg tłuszczu
¾ szklanki cukru
4 łyżeczki mleka
1 paczka cukru wanilinowego
25 dkg orzechów
Wszystko, rozpuścić + orzechy gotować na wolnym ogniu.
Na ciasto piec 30 minut w temp. 180 st C.
Aleksandra Karnowska