Bułki 1 kostka drożdży
1 l mleka 3,2%
0,5 kostki margaryny
1 kg mąki
2 łyżki cukru
szczypta soli
2 jajka 1 całe i żółtko
trochę mąki do podsypania
Zrobić rozczyn z drożdży *mleko, cukier, mąka.
Pozostawić do wyrośnięcia.
W miskę wsypać mąkę w to wyrośnięte drożdże, mleko lekko podgrzać z margaryną, solą i cukrem aby nie było za gorące (lekko ciepłe).
Wszystko zarobić pozostawić do wyrośnięcia (wyrabiać małe bułki).
Aleksandra Karnowska
1 kostka drożdży
1 l mleka 3,2%
0,5 kostki margaryny
1 kg mąki
2 łyżki cukru
szczypta soli
2 jajka 1 całe i żółtko
trochę mąki do podsypania
Zrobić rozczyn z drożdży *mleko, cukier, mąka.
Pozostawić do wyrośnięcia.
W miskę wsypać mąkę w to wyrośnięte drożdże, mleko lekko podgrzać z margaryną, solą i cukrem aby nie było za gorące (lekko ciepłe).
Wszystko zarobić pozostawić do wyrośnięcia (wyrabiać małe bułki).
Aleksandra Karnowska